Inoderma Skin Care

Farmacija u službi nege I zdravlja kože

BOTOFILL SERUM GEL

Bezbedna alternativa botoks injekciji

BOTOFILL SERUM GEL
  • Deluje direktno na mišičnu kontrakciju, dovodi do relaksacije mišića odgovornih za nastanak mimičnih bora i smanjuje dubinu bora.
  • Studije su pokazale da je efekat oktapeptida u redukciji bora čak do 63 %.

Inovativni & Prirodni anti-age sastojci za lice bez bora

Botofill serum gel se preporučuje za dnevnu negu lica sa ciljem postizanja anti-age efekta, kao i za dnevnu negu lica u periodu između dve botoks injekcije. Brzo se upija i ne masti kožu.

BOTOFILL serum gel sadrži inovativni kozmetički aktivan sastojak sa botoks efektom - SNAP- 8 oktapeptid u maksimalnoj preporučenoj koncentraciji od 10 %, koji deluje na mimične bore lica.

Prilikom pokreta lica mišići lica se kontrahuju (grče). Usled čestog ponavljanja istih pokreta dolazi do nabiranja kože i stvaranja bora. To su takozvane mimične bore uzrokovane mimikom lica. Kontrakcije mišića nastaju kada nervne ćelije izluče neurotransmitere u sinaptički prostor (prostor između nervne i mišićne ćelije) koji potom deluju direktno na mišićne ćelije izazivajući grčenje mišića – kontrakciju. Za oslobađanje neurotransmitera u sinaptički prostor i izazivanje mišićne kontrakcije odgovoran je proteinski SNARE kompleks koji se nalazi u nervnoj ćeliji.

Botulinum toksin deluje tako što dovodi do cepanja SNAP-25 proteina iz SNARE kompleksa, time sprečava izlučivanje neurotransmitera i blokira mišićnu kontrakciju što uzrokuje paralizu mišića i zatezanje kože lica.

SNAP-8 je se vezuje za SNARE kompleks, istiskuje SNAP-25 protein i zauzima njegovo mesto u SNARE kompleksu što dovodi do slabljenja mišićne kontrakcije i smanjenja dubine bora uzrokovanih mišićnom kontrakcijom. SNAP-8 je zapravo unapređena forma argirelina sa produženim peptidnim lancom od 8 peptida. Ima jači efekat nego argirelin jer jer je njegov peptidni lanac duži i čvršće se vezuje u SNARE kompleksu.

Kupi proizvod

Način primene: Serum gel se nanosi laganim utrljavanjem ujutru na prethodno očišćenu kožu lica.

Pakovanje: 50 g

Sastav: BOTOFILL serum gel sadrži inovativni kozmetički aktivan sastojak sa botoks efektom - SNAP-8 oktapeptid u maksimalnoj preporučenoj koncentraciji od 10 %, hijaluronsku kiselinu, pantenol, bisabolol, sok aloje i koloidnu ovsenu smešu.

Proizvođač: Inoderma, Dunavska 85, Beograd

SNAP-8

Sa botoks efektom koji deluje na mimične bore.

Natrijum-hijaluronat

Za popunjavanje finih bora.

Ekstrakt hamamelisa

koji kao adstrigens skuplja proširene pore lica

Pantenol

Za hidrataciju kože.

Koloidna ovsena smeša sa beta glukanima

Koja formira zaštitni film na koži.

Sok aloje

Za hidrataciju i očuvanje integriteta kože.

Bisabolol

Za bolju penetraciju aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože.