Inoderma Skin Care

Farmacija u službi nege I zdravlja kože

TOPIDERM EMULZIJA ZA PRANJE RUKU

Pranje atopične i osetljive kože ruku, sklone ekcemu i kontaktnom dermatitisu

TOPIDERM EMULZIJA ZA PRANJE RUKU
  • Ekcem kože ruku
  • Kontaktni dermatitis šake
  • Svrab šake usled dermatitisa
  • Bakterijske i gljivične infekcije kože ruku
Topiderm emulzija je posebno formulisana za pranje i čišćenje kože šake i ruku zahvaćenom ekcemomom, kontaktnim dermatitisom ili psorijazom. Ne sadrži sulfate (SLS, SLES), česte sastojke sredstava za pranje i čišćenje kože ruku, a koji deluju iritirajuće na osetljivu kožu. S obzirom da se koža ruku pere češće nego ostali delovi tela, samim tim i negativan uticaj sulfata je više izražen kod pranja ruku. S obzirom da je površinski sloj kože ruku zahvaćene ekcemom, psorijazom i kontaktnim dermatitiosom oštećen, time je i podložniji bakterisjkim i gljivičnim infekscijama. Topiderm emulzija sadrži isključivo blaga sredstva za čišćenje uz dodatak hlorheksidin-glukonata koji deluje na bakterijske i gljivične infekcije kože šake i ruku i ekstrakta kamilice koji smiruje crvenilo i nadraženost kože.
Topiderm emulzija ima takođe izražena emolijentna svoijstva jer sadrži visok procenat emolijenasa, te nakon pranja ruku srečava isušivanje kože, vrši hidrataciju kože i stvara zaštitni film na površini kože.
Topiderm emulzija se preporučuje se za pranje atopične, suve i osetljive kože ruku, uključujući kontaktni dermatitis šake, ekcem, psorijazu i svrab, uključujući i starački pruritus šake.
Kupi proizvod

Način primene: Nakvasiti mlakom vodom šake i delove ruku sa ekcemom. Naneti Topiderm emulziju, nežno i temljno utrljati po svim delovima šake . na dlanove, nadlanice i između prstiju i ruke. Potom isprati mlakom vodom,

Pakovanje: Boca sa pumpicom, 250 ml

Sastav: Chamomila Recutita Extract, Chlorhexidine Gluconate, emolijensi

Proizvođač: Inoderma, Dunavska 85, Beograd

Kamilica
Smiruje crvenilo i nadraženost kože kod kontaktnog dermatitisa, atopijskog ekcema i oštećenja kože.
Hlorheksidin
Ima antibakterijska svojstva te smiruje bakterijske infekcije kojima je posebno izložena koža ruku i šake sa ekcemom.