Inoderma Skin Care

Farmacija u službi nege I zdravlja kože

TOPIDERM LIPO BALZAM

Nega kože ruku sa ekcemom

TOPIDERM LIPO BALZAM
  • Ekcem kože ruku
  • Kontaktni dermatitis šake
  • Crvenilo i svrab šake
  • Atopijski dermatitis ruku
Topiderm lipo balzam je namenjen nezi i zaštiti atopične kože ruku. Deluje anti-inflamatorno smirujući crvenilo, suvoću i svrab kože kod različitih vrsta dermatitisa kože ruku i protektivno stvarajući tanki zaštitni sloj na površini kože.
Sadrži inovativnu supstancu palmitoiletanolamid (PEA), koloidnu ovsenu smešu i visok procenat emolijentnih materija.
PEA je amid masnih kiselina i lipidni modulator koji organizam stvara u inflamatornim stanjima kao odbrambenu susptancu. Klinički su dokazana njena anti-inflamatorna i neuroprotektivna svojstva, kao i povoljan efekat na ekcem uz smanjenje frekvencije primene kortikosteroida.
Koloidna ovsena smeša je prirodna supstanca sa klinički dokazanim zaštitnim efektom na kožnu barijeru, hidratantnim, anti-inflamatornim i umirujućim svojstvima uz dokazan efekat poboljšanja simptoma ekcema.
Topiderm lipo balzam se preporučuje za negu i zaštitu atopične kože ruku, uključujuči kontaktni dermatitis, neurodermatitis, ekcem i psorijazu.
Redovna primena Topiderm lipo balzama smanjuje učestalost upotrebe kortikosteroida.
Kupi proizvod

Način primene: Naneti lipo balzam na dlanove i ravnomerno utrljati po koži celih šaka - dlanovi, nadlanice, između prstiju.

Pakovanje: Alu tuba, 50 g

Sastav: Palmytoylethanolamide, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract

Proizvođač: Inoderma, Dunavska 85, Beograd

Palmitoiletanolamid (PEA)
PEA ili palmitoiletanolamid je amid masnih kiselina i lipidni modulator koji organizam stvara u inflamatornim stanjima kao odbrambenu susptancu. Klinički su dokazana njena anti-inflamatorna i neuroprotektivna svojstva, kao i povoljan efekat na ekcem uz smanjenje frekvencije primene kortikosteroida.
Koloidna ovsena smeša
Zahvaljujući sadržaju beta glukana i avenatramida koloidna ovsena smeša poboljšava barijerna svojstva kože i ima antiinflamatorna svojstva. Studije su pokazale efikasnost preparata sa 1% koloidne ovsene smeše u poboljšanju hroničnog iritantog ekcema.